Moeite met datums in Excel?

Vergeet jij ook altijd de weken van het jaar of op welke dag van de week je nou precies die cursus hebt? Dan weet je vast nog niet dat Excel je hiermee kan helpen! Daarom in dit artikel twee handige tips over datums in Excel. Zo hoef je datums ook nooit meer terug te zoeken in je agenda of kalender en bespaar je lekker veel tijd.


Welke week was het ook alweer?

Wil je weten in welke week een bepaalde datum valt? Met behulp van de formule iso weeknummer kun je berekenen in welk weeknummer een datum valt. Hierdoor hoef je nooit meer te zoeken naar het weeknummer in een kalender of agenda. Heb je een hele kolom vol met datums in je Excelbestand? Voer dan de formule door in de andere cellen, zodat je niet per datum de formule handmatig hoeft in te voeren. Hierdoor houd je weer tijd over voor andere dingen.
Datums in Excel


Welke weekdag was het ook alweer?

Wil je weten wat de dag van de week is bij een bepaalde datum in Excel? Met behulp van de formule weekdag krijg je dat op een snelle manier te weten. Let er bij deze formule op dat je het type op 2 zet om de week te laten beginnen op maandag. In dit geval geeft een 1 de maandag aan en geeft de 7 de zondag aan. Meer handige formules leren over datums in Excel? Bekijk dan onze instructievideo over de formules JAAR, MAAND en DAG hier.
datums in Excel


Niet alleen moeite met datums in Excel?

Heb je niet alleen moeite met datums in Excel, maar met nog veel meer? Dan is onze e-learning Excel basis echt wat voor jou! In de e-learning leer je onder andere hoe Excel er nou precies uitziet, hoe je tabellen en grafieken maakt en hoe je bepaalde formules en functies kunt inzetten. Na de e-learning werk je effectiever en sneller met Excel. Meer weten over de e-learning Excel basis? Klik hier.

 

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ontdek nieuwe formules in Excel!

Je doelen rapporteren in Excel!

Nieuw in Excel!

Draaitabel in Excel!

Werkbladen in Excel!

Nesten in Excel!

Blijf leren in Excel!

Hou contact met het CRM systeem in Excel!

Wat als je medewerkers stress hebben?

Waarom zou je een actielijst in Excel maken?

Volg ons ook op Facebook