Moeite met datums in Excel?

Vergeet jij ook altijd de weken van het jaar of op welke dag van de week je nou precies die cursus hebt? Dan weet je vast nog niet dat Excel je hiermee kan helpen! Daarom in dit artikel twee handige tips over datums in Excel. Zo hoef je datums ook nooit meer terug te zoeken in je agenda of kalender en bespaar je lekker veel tijd.


Welke week was het ook alweer?

Wil je weten in welke week een bepaalde datum valt? Met behulp van de formule iso weeknummer kun je berekenen in welk weeknummer een datum valt. Hierdoor hoef je nooit meer te zoeken naar het weeknummer in een kalender of agenda. Heb je een hele kolom vol met datums in je bestand? Voer dan de formule door in de andere cellen, zodat je niet per datum de formule handmatig hoeft in te voeren. Hierdoor houd je weer tijd over voor andere dingen.
Formule iso weeknummer in Excel


Welke weekdag was het ook alweer?

Wil je weten wat de dag van de week is bij een bepaalde datum in Excel? Met behulp van de formule weekdag krijg je dat op een snelle manier te weten. Let er bij deze formule op dat je het type op 2 zet om de week te laten beginnen op maandag. In dit geval geeft een 1 de maandag aan en geeft de 7 de zondag aan. Meer handige formules leren? Klik hier.
Formule weekdag in Excel


Slecht met Excel?

Niet alleen moeite met datums in Excel, maar met nog veel meer? Dan is onze e-learning Excel basis echt wat voor jou! In de e-learning leer je onder andere hoe Excel er nou precies uitziet, hoe je tabellen en grafieken maakt en hoe je bepaalde formules en functies kunt inzetten. Na de e-learning werk je effectiever en sneller met Excel. Meer weten over de e-learning Excel basis? Klik hier.

 

 

 

 

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Bespaar tijd met ALS formules in Excel!

Tekst onder elkaar zetten in Excel

Afdrukbereik en Afdruktitels in Excel

Niet invoeren, maar doorvoeren in Excel!

Wat je nog niet weet over kopiëren in Excel!

Eenvoudig zoeken in Excel

Twee tips om je Excelbestand te optimaliseren

Data verbergen of beveiligen in Excel

Naam definiëren en gebruiken in Excel

Dubbele waarden verwijderen in Excel

Volg ons ook op Facebook