Optimaal omgaan met cijfers in Excel

Niet handig met cijfers? Dat is helemaal niet erg. Excel heeft namelijk talloze functies en formules die jou helpen met het rekenen met cijfers, het zoeken naar cijfers en het efficiënt verwerken van cijfers. Om je goed op weg te helpen geven wij in deze nieuwsbrief twee tips, waardoor je efficiënter met cijfers in Excel om kan gaan.

 

Formules financieel 

Onder het menu Formules vind je de knop Financieel. Hier vind je alle formules die Excel relevant acht aan financiële gegevens (inclusief uitleg per formule). Dus heb je een bestand met financiële gegevens waar nog genoeg ruimte is om handige formules te gebruiken? Kijk dan welke formules jij kan gebruiken voor je gegevens. Zo kan je sneller rekenen in Excel en hoef je steeds minder handmatig te doen!Gebruik je Excel in de Duitse of Engelse taal? Op onze website hebben wij alle vertalingen van de formules staan met uitleg!
cijfers in Excel

People graph

Onder het menu Invoegen is er een klein groen vierkantje met een persoon erin te vinden, genaamd de People Graph. De People Graph is een erg handige grafiek om te gebruiken wanneer je gegevens in je bestand hebt met betrekking op mensen. De grafiek geeft aantallen weer aan de hand van poppetjes en komt goed van pas wanneer je bijvoorbeeld gegevens van klanten of websitebezoekers in kaart wil brengen. Tot slot verandert de grafiek wanneer de geselecteerde gegevens worden aangepast!
Cijfers in Excel

Meer leren over cijfers in Excel?

Wil je meer handige formules en functies leren om optimaal om te gaan met cijfers in Excel? Op onze website hebben wij een groot aantal tips over functies en formules die je goed kan gebruiken voor de cijfers in je Excelbestand. Wil je een rekenwonder worden in Excel? Volg dan een cursus op maat bij ons! In onze cursus leren wij je de belangrijkste financiële kneepjes in Excel, zodat je van elk bestand een goudmijn maakt.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ontdek nieuwe formules in Excel!

Je doelen rapporteren in Excel!

Nieuw in Excel!

Draaitabel in Excel!

Werkbladen in Excel!

Nesten in Excel!

Blijf leren in Excel!

Hou contact met het CRM systeem in Excel!

Wat als je medewerkers stress hebben?

Waarom zou je een actielijst in Excel maken?

Volg ons ook op Facebook