Optimaal omgaan met cijfers in Excel

Niet handig met cijfers? Dat is helemaal niet erg. Excel heeft namelijk talloze functies en formules die jou helpen met het rekenen met cijfers, het zoeken naar cijfers en het efficiënt verwerken van cijfers. Om je goed op weg te helpen geven wij in deze nieuwsbrief twee tips, waardoor je efficiënter met cijfers in Excel om kan gaan.

 

Formules financieel 

Onder het menu Formules vind je de knop Financieel. Hier vind je alle formules die Excel relevant acht aan financiële gegevens (inclusief uitleg per formule). Dus heb je een bestand met financiële gegevens waar nog genoeg ruimte is om handige formules te gebruiken? Kijk dan welke formules jij kan gebruiken voor je gegevens. Zo kan je sneller rekenen in Excel en hoef je steeds minder handmatig te doen!Gebruik je Excel in de Duitse of Engelse taal? Op onze website hebben wij alle vertalingen van de formules staan met uitleg!
cijfers in Excel

People graph

Onder het menu Invoegen is er een klein groen vierkantje met een persoon erin te vinden, genaamd de People Graph. De People Graph is een erg handige grafiek om te gebruiken wanneer je gegevens in je bestand hebt met betrekking op mensen. De grafiek geeft aantallen weer aan de hand van poppetjes en komt goed van pas wanneer je bijvoorbeeld gegevens van klanten of websitebezoekers in kaart wil brengen. Tot slot verandert de grafiek wanneer de geselecteerde gegevens worden aangepast!
Cijfers in Excel

Meer leren over cijfers in Excel?

Wil je meer handige formules en functies leren om optimaal om te gaan met cijfers in Excel? Op onze website hebben wij een groot aantal tips over functies en formules die je goed kan gebruiken voor de cijfers in je Excelbestand. Wil je een rekenwonder worden in Excel? Volg dan een cursus op maat bij ons! In onze cursus leren wij je de belangrijkste financiële kneepjes in Excel, zodat je van elk bestand een goudmijn maakt.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!