Wat je nog niet weet over kopiëren in Excel!

Kopiëren en plakken kan iedereen, maar gebruik jij de juiste manier voor elke situatie? Tijdens onze cursussen merken we dat iedereen Ctrl+C en Ctrl+V wel kent. Echter zijn er nog een aantal manieren om te kopiëren en te plakken in Excel die onze cursisten vaak nog niet kennen. Daarom in dit artikel twee tips over kopiëren in Excel die je nog niet kent.

 

Kopiëren naar het klembord

Kopiëren in Excel kan veel efficiënter met het klembord! Kopieer elementen die vaak terugkomen in je bestand slechts één keer en zet deze in het klembord. Hierna bepaal je zelf in welke volgorde je de items uit het klembord plakt. Op deze manier ben je niet meer beperkt tot alleen het plakken van de laatste cel of afbeelding die je gekopieerd hebt. Zo hoef je dus niet meer elk element los te kopiëren en te plakken.

Items in het klembord zetten kan op twee manieren:

1. Kopieer het item > druk op Windowsknop + V om het klembord zichtbaar te maken.
2. Ga naar het menu Start > klik op het pijltje rechts van Klembord (staat onder Opmaak kopiëren/plakken).
kopiëren naar het klembord

 

Kopiëren als afbeelding

Presenteer je regelmatig tabellen of grafieken die je in Excel hebt gemaakt?
Stop dan met screenshots maken van de tabellen en grafieken en gebruik de functie kopiëren als afbeelding! Met deze functie maak je eenvoudig afbeeldingen van een tabel of grafiek die je vervolgens eenvoudig in een presentatie kan plakken. Dit werkt een stuk efficiënter dan het maken van screenshots. Het werkt als volgt: ga naar het menu Start > druk op het pijltje naast Kopiëren > kies voor Kopiëren als afbeelding > druk op Ok. Meer tips over het lint van Excel? Klik hier.

 

Meer leren over kopiëren in Excel?

Wil je nog veel meer weten over de mogelijkheden van kopiëren in Excel? Dan is een Excel cursus op maat echt wat voor jou. Wij baseren onze cursus op je eigen werkbestanden. Hierdoor pas je de opgedane kennis direct toe in de praktijk. Klik hier voor meer informatie.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ontdek nieuwe formules in Excel!

Je doelen rapporteren in Excel!

Nieuw in Excel!

Draaitabel in Excel!

Werkbladen in Excel!

Nesten in Excel!

Blijf leren in Excel!

Hou contact met het CRM systeem in Excel!

Wat als je medewerkers stress hebben?

Waarom zou je een actielijst in Excel maken?

Volg ons ook op Facebook