CRM systeem voorbeeld in Excel

CRM

Op zoek naar een CRM systeem voorbeeld? Bij Ter Zake Excel kun je een voorbeeld downloaden waarmee je al jouw relaties overzichtelijk geordend in een systeem hebt? Download dus ons CRM systeem voorbeeld in Excel!

Maar, wat is nu een CRM systeem en waarom zou je een CRM systeem willen hebben?

Een CRM systeem helpt je bij het overzichtelijk bijhouden van al jouw klantgegevens. Natuurlijk kan dit ook in andere programma’s, maar een CRM systeem is hier speciaal voor ontworpen en zorgt meestal voor extra mogelijkheden. Het zorgt voor ondersteuning bij jouw hele proces van het eerste klantcontact tot het uiteindelijk verkopen van een product of dienst. In een goed CRM systeem kun je al je contacten eenvoudig beheren. Het is mogelijk om bedrijven aan te maken, maar ook contacten per bedrijf. Ook zorgt een CRM systeem er voor dat je acties kan koppelen aan een specifiek contact.

CRM systeem voorbeeld

In de meeste organisaties is er veel klantcontact. En hoe meer klantcontact, hoe meer uitdaging er is om alles goed overzichtelijk te hebben. We zien nog te vaak dat al deze contacten worden bijgehouden in outlook, in een eenvoudig lijstje of nog erger, alles zit bij personen zelf in hun hoofd. Erg knap natuurlijk, maar de kans op fouten en missers zijn dan natuurlijk groot. Je loopt omzet mis omdat je die ene klant vergeten bent of te laat benadert. Ook staat het natuurlijk niet professioneel als jij een klant benadert die gisteren al door je collega is benaderd. Of je nu alleen verantwoordelijk bent voor het klantcontact of samen met anderen, het is dus altijd goed om overzicht te hebben. Daarom biedt een goed CRM systeem niet alleen overzicht in de bedrijven waar je contact mee hebt, maar ook de contactpersonen en natuurlijk de uiteindelijke acties die er aan gekoppeld zijn. Via signaleringsfuncties kun je er voor zorgen dat je geen acties meer mist en daarmee dus je omzet vergroot.

Is Excel dan het meest aangewezen programma om een CRM systeem in te maken? Dat is helemaal afhankelijk van de wensen die je hebt. In sommige gevallen zal Excel niet de oplossing zijn en ben je beter af met standaard software. Wil je echter iets wat helemaal aansluit bij jouw wensen dan kan dit vaak erg goed in Excel. Zeker als je beseft dat Excel flexibel is, daardoor relatief makkelijk aan te passen en daarmee dus kostenvriendelijker is dan het laten maken van een softwarepakket of het aanschaffen van een abonnement.

Dus, mis je soms ook het overzicht in je contacten? Wanneer zou je ook al weer die ene persoon benaderen en bovenal, wat waren zijn of haar gegevens ook al weer? Elke keer moet je weer zoeken naar de juiste gegevens. Vanzelfsprekend kost dit tijd en levert het veel frustratie op. Hoe fijn zou het zijn als je alles mooi geordend in een overzichtelijk Excel document weergegeven hebt?

Wil je dus meer omzet? Vergroot dan je kansen hierop door structuur aan te brengen in je klantcontacten en de acties die je uitvoert. Het werkt niet alleen veel prettiger, je zult ook zien dat de kwaliteit van je werk omhoog gaat. Daarnaast zullen klanten je ook meer gaan waarderen als je jouw afspraken nakomt en interesse in ze toont. Hoe vaak denk je niet ‘ik wil nog even contact opnemen met klant x’. Je wilt wel, maar je vergeet het omdat je ingehaald wordt door de taken van alledag. Doordat je meer contact onderhoudt met de klant zal je de klant ook beter leren kennen en zal de klant ook jou beter leren kennen. Daardoor wordt de mogelijkheid om waarde toe te voegen aan het proces van de klant ook vergroot.

CRM systeem voorbeeld in Excel

Met ons CRM systeem voorbeeld in Excel houd je de gegevens van bedrijven, contacten en uitstaande acties gemakkelijk up to date. Je hoeft niet in Excel zelf gegevens in te voeren, maar doet dit heel snel met behulp van verschillende invoerformulieren. Je voegt snel en eenvoudig nieuwe bedrijven, contactpersonen en / of acties toe. Doordat dit in zijn geheel overzichtelijk wordt weergegeven krijg jij het overzicht wat je nodig hebt. Op deze manier weet je precies wie je moet benaderen en ook wanneer.

Het CRM systeem voorbeeld is gratis te downloaden en door iedereen goed te gebruiken, ook als je misschien iets minder kennis van Excel hebt. Doordat er knoppen zijn aangemaakt om bijvoorbeeld te sorteren of een relatie te verwijderen kan iedereen er in werken. Het bestand werkt daardoor tevens heel intuïtief. Het CRM systeem is gewoon te gebruiken, er zit geen tijdslimiet of abonnement op. Je gebruikt het zolang als je wilt. Vanzelfsprekend kun je het ook gebruiken als inspiratie om je eigen CRM systeem in Excel te maken.

Veelgestelde vragen over een CRM systeem in Excel

1 Wat is het verschil tussen een CRM en ERP systeem?

In een CRM systeem worden alle relaties van een organisatie bijgehouden, terwijl in een ERP systeem alles van een organisatie kan worden bijgehouden, van productiegegevens tot aan de financiële administratie.

2 Wat is het voordeel van een CRM systeem?

Een goed CRM systeem biedt je de mogelijkheid om eenvoudig alle gewenste gegevens met betrekking tot relaties vast te leggen. Ook kan je acties koppelen aan relaties. Je hoeft het daarmee niet allemaal zelf te onthouden of in outlook lijsten bij te gaan houden.

3 Waar moet een goed CRM systeem aan voldoen?

In een goed CRM systeem kun je alles vastleggen over relaties. Tevens kun je rapportages uit het systeem halen en acties koppelen aan een relatie.

4 Waarom een CRM systeem in Excel?

Het voordeel van een CRM systeem in Excel is dat je het systeem kunt maken zoals je wilt. Vanzelfsprekend is er ook goede software te vinden, maar in sommige gevallen sluit die niet helemaal aan op wat jij zoekt.

Downloaden gratis CRM systeem voorbeeld in Excel

Download dus nu het gratis CRM systeem voorbeeld. Nadat je op Download document CRM systeem hebt geklikt wordt er gevraagd om je emailadres, hiermee meld je je aan voor de nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verzenden we twee keer per maand en ontvang je Exceltips en leer je meer over Ter Zake Excel. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

Meer opties
Wij maken een document op maat voor jou of leren je zelf een document te maken.

Vragen
Stel ons vrijblijvend vragen over het document of andere Excel vragen.

Tevreden
Ben jij tevreden? Laat het ons weten!
Schrijf een recensie op Google.